Björnslaget

Att åka på turnering är något som de flesta inom sin sport tycker är åtminstone på topplistan av höjdpunkter inom sporten det året. När vi således skulle iväg på turnering till vårt eget hemland och äntligen återigen få äta svensk mat och endast höra det svenska språket och för en stund bli av med den lustiga norskan kan man förstå att de fyra grabbarna som steg in i bilen på fredagseftermiddagen var glada i hågen för att äntligen komma iväg efter en veckas jobb! Resan startade aningen segt då Niclas "Nike" Johansson hade lite småproblem med frisyr och bestyr, men runt 17 kom grabbarna iväg. Strax utanför Lilleström somnade de båda pojkarna i baksätet och bjöd inte direkt på någon större social verksamhet framöver. Johan och Jesper höll sig dock vakna och diskuterade allt från tennis och US Open till kommande turnering och dess kvalitet. Det var match planerad till kl22 i västkuststaden. Efter ett kort stopp i strömstad för intagande av näring och lättande på tryck så åkte gutterna längre in i Sverige. 


Med en knapp timme kvar till destinationen bestämmer sig dock färdmedlet för att strejka och lägger av rakt upp och ner mitt på motorvägen. Det går upp för de fyra svenskarna att det nog inte kommer bli någon match på kvällen. De ringer till övriga laget och bestämmer då att en hämtning efter matchen är det ekonomiskt mest fördelaktiga beslutet. Efter en timmes polsk riksdag vid bilen bestäms att bilen bärgas tillbaka till Strömstad och bärgaren är snäll nog att köra grabbarna till närmsta vägkrog för att få värme och i vissa fall mat. Då Niclas endast åt en 90grams tallrik i Strömstad bestämde han sig ganska kvickt på vägkrogen för att beställa in "Veckans grilltips" innehållande köttbit bearnaise och klyftpotatis. En halvtimme senare blir det för jobbigt för Jesper att ha suttit och tittat på Niclas äta den saftiga måltiden så han bestämmer sig för att också beställa in samma meny, vilket Sebastian direkt hakar på. Johan blir i samma veva uppbokad av denna lilla hålas förmodligen största unikum, LARS. En djup diskussion med en väldigt påverkad herre slutar med att Johan och Lars tillsammans liknande helan och halvan hamnar vid en Jack Vegas automat spelande Grodjakten! Nu inleder det absolut sjukaste "winning streak" som någonsin skådats på en liknande maskin. Efter låt säga 10 minuters effektiv speltid har Lars dragit in runt 1000 svenska kronor. HAHA. Johan blir lite fundersam och frågar sin nyfunna vän hur man ska göra. Lars enkla beskrivning av detta underliga spel är; "Man trycker tills man får bonusspel och hoppar sen över med grodan till andra sidan...Det går inte att förlora" Till saken hör också att Lars fick detta bonusspel kanske 4-5ggr inom denna tidsram vilket är helt sjukt. Mannen myten och legenden från Lysekil i egen hög person. LARS lär vi alla minnas!!Efter hängande med Lars börjar pojkarna fundera kring vad som hände med deras lagkamrater och ringer febrilt efter att matchen borde vara slut. Laget har dock bestämt sig för att ålägga radiotystnad och vägrar svara i samtliga mobiltelefoner av någon anledning. Det hela slutar med att Lars erbjuder sovplats i Lysekil, haha. Men grabbarna bestämmer för att ta in på motellet som tillhör vägkrogen och spendera natten. Till slut får grabbarna tag i övriga laget och det bestäms att svenskarna ska ta bussen in till staden de cirka 7mil som återstår morgonen efter och bli hämtade på stationen.

Äntligen framme vid destinationen så anländer två gutter från laget för hämtning, men verkar inte tänkt på att svenskarna faktiskt är 4st, vilket ger en ganska svår matematik för packning och plats i en medelstor bil. Som packade sillar får till slut allting plats i bilen och det körs i snabb fart till den andra kampen, där grabbarna äntligen får göra turneringsdebut, sånär som på Jesper som planeras till att spela sista gruppspelsmatchen emot de danska mästarlaget Brönderslev, som antas vara den största utmanaren i gruppen. Laget cruisar med visst besvär igenom även denna andra match och vinner komfortabelt. Efter två inledande segrar är avancemanget redan klart och sista matchen blir endast en placeringsfråga om vem som ska vinna gruppen. Efter ett snabbt mål mat är det åter till hallen som gäller och tänkt gruppfinal emot danskarna. Enligt Jespers tidigare danmarksupplevelser är han ganska spänd på att se kvaliteten på dessa mästare då det danska motstånd som brukar bjudas i samband med hans tidigare vistelser där inte varit det starkaste.

Då laget gör entré på arenan visar det sig att det ligger en damspelare däckad på golvet i vad som förmodas vara en nackskada eftersom funktionärer inte bär henne av banan. Första tanken är att det blir en liten förskjutning då ambulans måste tillkallas och så vidare. Efter runt en kvart har dock ingen ambulans kommit och spelaren förblir på planen och det riktigt märkliga är att ingen som helst sjukvårdspersonal finns på plats i cupen som ska vara Sveriges största för året enligt vissa källor. märkligt var ordet. Efter EN TIMME så kommer det då ambulanspersonal och tar hand om situationen, men redan då är turneringen så gravt förskjuten att om denna match ska genomföras så är båda lagen redan sena till sina respektive åttondelsfinaler...Ganska bristfällig planering, men men. Det förvånande slutar heller inte här utan när jäntan äntligen körs ut av ambulanspersonal används ingen form av stödkrage alls, vilket brukar vara standard då man till minsta del misstänker nackskada. Så vad som skedde här är det nog ett fåtal som egentligen vet.

Matchen mot Brönderslev tog här en mycket förvånansvärd vändning då det erbjöds att matchen skulle slutföras under en annan spelform kallad "sten sax och påse". Ja ni hörde rätt, matchen "spelades" genom klunsning. svenskarnas tränare hävdade dock att han aldrig tagit stryk i denna lek vilket ingav förtroende hos spelarna även om det självklart var matchandet som laget hade kommit hit för. Tränaren vann också men tog beslutet att ändå ge segern till danskarna, då detta innebar fortsatt spel i denna hall och inte i någon form av skokartong runt 20min utanför staden. Att ge bort segern i en match irriterade vissa i laget och att en svårare lottning nu gjorde det lite mer ansträngande att ta sig hela vägen.

Åttondelsfinalsmotståndaren blev nu Lindås Waves. Efter en hygglig match som präglas mest av offensiv från båda håll blir resultatet 9-4 till Fjerdingby och kvartsfinalavancemanget säkras.

Kvartsfinalen spelas runt 2h senare och motståndare blev Laholm vars största underhållningsvärde låg i en backs orangea skepparkrans. Matchen slutade 6-1 efter en ruggigt stabil insats av det norska laget där främst defensiven gjorde att Laholm inte kom någonstans i matchen. Detta betydde semifinal på söndagen mot hemmalaget Frölunda. Laget kommer runt 2330 hem till övernattningsboendet där det innan sömn skall spelas en pokerturnering i laget. Niclas inleder turneringen på övertygande vis genom att dra in en triss i tior på flopp emot Jespers AA och vinner sig en stabil summa med marker. I övrigt går pokern ganska uselt för de fyra svenskarna och Johan och Sebastian åker ut innan finalbordet ska spelas och Jesper och Niclas är de två första att ryka från finalbordet runt klockan 03.

Åter till innebandyspelandet och söndagens fajter. Motståndare var som sagt hemmalaget Frölunda som enligt innebandyproffessor Johan Nordahl gått fram som en ångvält och gjort 20 mål under sitt gruppspel. Matchen inleds väldigt disciplinerat från båda håll och lagen prioriterat defensiv och enkelt spel för att undgå misstag. Fjerdingby lyckas till slut att peta in två bollar innan periodpaus och har en stabil ledning. Konstigt nog fortsätter Frölunda att spela lika defensivt i stort sett matchen ut och är väldigt uttlösa i sina anfall. Detta kan säkert även tillskrivas den norska defensivmuren, men Frölunda kändes väldigt svaga framåt. Fjerdingby stack även upp och såg till att utöka till 3-0. Med knappa 5min kvar av kampen fick däremot domaren för sig att ta ut Johan 2min för avstånd för att han var för nära en boll som han gick bort från. runt 20sek senare åker även Mr.Innebandy i norge Raymond Evensen ut två minuter för trängning och domarn verkar bestämt sig för att ge hemmalaget ett tröstmål. Tröstmålet kom med cirka två minuter kvar av matchen och resultatet skrevs till 3-1 efter komfortabel seger.

Laget var nu i final och där väntade antingen danskarna som man slog i sten sax och påse eller Vänersborg. Laget hoppades såklart få utöva sin favoritsport innebandy mot danskarna och även piska dem i denna sport, så lyckan blev ganska stor då det visade sig att danskarna vänt ett 2-1 underläge på den sista minuten till seger!

Finalen startade även den bra och Norge tog ganska omgående ledningen över Danmark med både 1 och 2-0. Spelet dominerades också av de norska och läget såg väldigt ljust ut. Då kom danskarna fram som två blixtar från klar himmel och plötsligt var ställningen 2-2 och perioden slut. Efter lite taktiksnack och konstaterande av att de faktiskt varit det klart bättre laget klev Fjerdingby ut och fortsatte på samma sätt som början av den första perioden. Efter hyffsat tryck fick svenskkedjan in ett 3-2 mål och det norska laget var återigen i ledning. Mot slutet av matchen tar danskarna ut målvakten och försöker få till tryck mot den norska kassen men är egentligen aldrig nära att utjämna och slår istället en totalblunder rakt på Fjerdingbyspelare som lägger in 4-2 och turneringens kista får den sista saknade spiken slagen i sig.

Segrarlaget

Segarlaget Björnslaget 2009


Kommentarer
Postat av: emrik

Hær ær det plats till flera, hær ær det plats till flera :D

2009-09-15 @ 12:07:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0