Tunet, Greåker och Innebandyns framtid?

I onsdags spelade vi seriefinalen emot Tunet. Vinnaren av matchen skulle ta ett betydligt större kliv emot serieseger. Första perioden vinner vi med 2-0 genom vårt låga försvarsspel som får dem att skjuta mycket i täck och på så vis vända och kontra en hel del på grund av att deras tredje gubbe ligger relativt högt i planen. Tunet kan till synes haft mycket av bollen men skapar egentligen inte alls lika farliga chanser som vi gör, vilket gör att i alla fall jag tycker vår ledning är välförtjänt. Tempot i matchen är redan från start väldigt högt och genom att vi får spela mycket utan boll blir vi tröttare än Tunet vilket skulle visa sig i den andra perioden. Andra perioden ser i stort sett ut som den första med den skillnaden att vi vid flertalet tillfällen, förmodligen på grund av trötthet gör mycket mera misstag än i första och många av dem såpass farliga att det på denna nivå straffar sig direkt. efter två felpassningar på helt fel ställen står det 2-2 och matchen är återigen helt jämn. Tunet dominerar spelmässigt även denna perioden ut och vinner välförtjänt med 2-0. Den tredje ser även den till en början likadan ut som den andra och Tunet får in ett 3-2 mål efter några minuter. Detta ändrar matchbilden lite grann mest på grund av Tunet själva som då väljer att sjunka hem lite mer. Nu är det vår tur att skjuta ett dåligt skott i täck som resulterar i kontring och 4-2 är ett faktum. Efter detta försöker vi jaga och jaga men krafterna verkar inte finnas där och vi är egentligen aldrig nära att rubba Tunet i slutet av matchen.
Summan av den här matchen är att det är två jämna lag som faktiskt möts även om spelsätten skiljer sig ganska mycket. Det lag som lyckas med sitt spel och får det andra till att gör flest misstag är det lag som vinner såna här matcher. Trots förlust känns det som att vi nu faktiskt har fått ett facit på hur Tunet vill spela och att det faktiskt passar oss väldigt bra.

Banans bästa: Jesper

Igår var det ny match emot Greåker. Efter 1-1 borta verkade båda lagen bestämt sig direkt från start att det inte var något resultat man var intresserad av i den här matchen. Efter 10min stod det häpnadsväckande 5-5!! Har lite svårt att analysera matchen i sin helhet. Förmodligen beroende på att jag själv hade fullt upp med mig själv på grund av en tvådagars magsjuka och feber. Det var bara att försöka kriga sig igenom matchen även fast prestationen inte kunde nå några höjder för egen del. Som tur är gör hela laget en stor insats och vi vinner till slut med 12-10 på äkta handbollsmanér.

Banans bästa: EmrikSammanfattningsvis en bra vecka för bloggduon!

Det som gör segern ännu bättre är att det osannolikaste jag någonsin hört talas om i innebandyväg har skett samtidigt i Trondheim. Jumbon i serien och helt poänglösa Nidaros, som hittills inte ens varit nära att ta pong i någon match, tror dem varit kanske 6-7 mål ifrån som bäst? (rätta mig om jag har fel) har SLAGIT Tunet. För att ta en liknelse som de flesta kan förstå så är det ungefär som att AIK eller Warberg skulle få stryk av något division tre-fyra lag i en TÄVLINGSMATCH hemma i Sverige. Något som helt enkelt inte kan hända. Måste ha varit underskattning och överprestering på den absolut högsta nivån och det tackar vi i Fjerdingby för!


Också hört rykten om att Tunet lämnade förstafemman och målvakt hemma för att dem på förhand var så säkra på seger. En mentalitet jag personligen tycker är helt oacceptabel och väcker en hel del tankar kring vår sport i mitt huvud. När man väl är på toppen är man nästan alltid sin egen största fiende... En sak är att ha spelare med och vila dem, en helt annan att helt och hållet lämna dem hemma. Ska sporten växa och få bättre rykte i Norge som helhet krävs en mer proffessionell attityd inte minst från topplagen. Som utövare har vi ockkså ett ansvar gentemot sporten, förutsatt man är intresserad av att få ett större internationellt erkännande, och då kanske ställa sig frågan; skulle Warberg lämna Magnus Svensson hemma för att dem möter ett bottenlag i SSL? och för att dra det till sin spets; Skulle Barca lämna Messi hemma? Innebandy är dock inget heltidsjobb för oss utövare men för att i framtiden nå dit måste vi försöka istället för att skjuta oss i foten... Vet inte om spelarna själva bett om att slippa matchen eller om det är coachen som tagit beslutet, men någon av de inblandade borde sitta med ett rejält hundhuvud idag, det är ett som är säkert. Inte bara för att det egna laget förlorat utan också för sportens ryktes skull. De spelarna som spelat matchen är nog inte så nöjda heller, men kan i alla fall trösta sig med att dem förhoppningsvis försökte...

/ Nordmark

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0