Sagene - Fjerdingby Bjølsenhallen Lørdag 13.00

Efter en vecka med bra træningar står vi redo før 2009-års sista kamp, Oslolaget Sagene står på menyn imorgon før ett hungrigt Fjerdingby som kan ta øver serieledningen om det går riktigt væl men det viktigaste ær att vi kommer dærifrån med 2 poæng! Sagene spelar ett vældigt offensivt spel, det ser man æven om man læser i tabellen, 107- 87 i målskillnad till skillnad från oss som har 81- 42. Dem har några spelare som ær vældigt goa individuellt och några som sliter mycket i det defensiva jobbet, detta måste vi ta vara på imorgon om vi ska komma hem med 2 pinnar. Vi mønstrar ett bra Fjerdingby imorgon och Fredrik Hoff Eriksen har tillkommit i truppen, en spelare som kommer tillføra mycket!

Annars i innebandynorge har det skett en del saker på sistone, den dansande målvakten Jimmy Heimer som har stått i Greåker under høsten byter till Gjelleråsen. Trænarna i Greåker har fått sparken p.g.a dåliga resultat 13 poæng på 12 matcher ær lite før dåligt før ett lag som ær regernade mæstare. Kris i klubben?

Toppkonkurrenten Tunet har æven dem værvat lite nytt, Mattias Mattsson (Umeå City) skrev på før någon månad sedan och nu ær æven Michael Aas klar. Nu børjar dem få ett riktigt slagkrafigt lag.
Seriefinal mellan oss och Tunet onsdagen den 13 januari 1930 Høyenhall kan kanske bli årets kamp, det ær då något av lagen kan få en førsrång gentemot de resterande lagen. Om du ska komma och titta så rekomenderar jag att du kommer i tid. Annars kanske du får gå hem redan i dørren!

Ikvæll blir det middag i Lillestrøm på restaurang Egon och dærefter nya filmen Avatar i 3D format på bio! :)

EmrikssenJulen närmar sig..

Nu är det inte långt kvar till jul, endast 11 dagar och av dessa är det 5 arbetsdagar kvar och resten ledigt!
Den senaste tiden har det varit rätt lungt och skönt här borta, nästa vecka har vi däremot en viktig träningsvecka då vi möter Sagene på bortaplan på lördag, en match som vi skall vinna men på bortaplan är ingenting säkert. Dem har väl lite luriga spelare som exempel Runar Snellingen, en gubbe som är jäkligt vass på stillastående zorro men jag tror Bagge och Petter plockar bort honom lika bra som sist när vi slog dem me 10-6 i Sandbekkhallen!
Efter matchen är det julbord med laget vilket ska bli väldigt trevligt, julbord och julbord, det blir typ oxfilé :)

Sen tror jag att jag åker hemåt till Sverige på söndagen och upp mot stugan i Härjedalen på tisdag och firar jul där, skönt att ta det lungt några dagar och bara umgås med familjen!

Nyår ser ut att det kommer firas i Norge, var är dock inte klart, men är säker på att det kommer bli bra det också tillslut!

Nu ska jag kolla på skidskytte, får se om herrarna gör det lika bra som damerna!

Snakkes

Emrikssen

Nor92

I tisdags spelade vi vår, tror det är 5e raka veckomatch. Kan tyckas lite konstigt att så många matcher läggs i veckorna och ingen på helgen, men men. Vi åkte till Drammen på andra sidan Oslo mot Lilleström för match mot Nor92. Ett lag som omgången tidigare tvålat dit Greåker med 6-4 och verkade vara i ganska gott slag.

I tillägg öppnade vi matchen fruktansvärt dåligt och gör kanske den sämsta perioden för året i första perioden. Trots detta gick vi till ledning med 3-2 vilket säger en hel del om både kvaliteten på matchen och motståndet. Efter en liten utskällning i pausen skärper vi till oss i andra. Vinner även den med 3-2 efter att även Nor ryckt upp sig. Tredje går vi ner på 2 rekker och rycker ganska tidigt ifrån och håller en komfortabel ledning som slutar med en 10-6 seger.

Sammanfattat känns det som att vi gör precis det vi ska och varken mer eller mindre från samtliga håll. Nu har vi dock två raka segrar som vi vunnit ganska komfortabelt vilket känns skönt att vi har den egenskapen att alltid lägga oss snäppet över motståndaren hur bra eller dåligt det än må vara för dagen. Det jag tycker är bäst med idrott är iallafall att vinna. Att vara någon form av medelmåtta i vad jag utövar slutar allt som oftast med en sämre inställning från min sida och att jag till slut lägger av med det. Även om det gäller att spela brädspel med ungarna på jobbet eller en match i SSL/ Norsk Elitserie.

Nu till det tråkiga. Cirka två veckor innan Gjelleråsenmatchen började mitt ena knä att spöka och göra mer och mer ont på varje träning. Senast mot Nor kändes smärtan riktigt mycket trots intensiv uppvärmning och extra löpande och stretchande från min sida, vilket inte är bra. När jag innan en träning diskuterade med vår läkare/massör var hans kvalificerade gissning att jag rivit av en del av en muskel i muskelfästet vid knät. Rekommenderad behandling var ett par veckors vila och extra träning av musklerna runt knät. Därför blev det ingen träning idag utan vila. Hoppas Emrik och grabbarna gör en bra träning! För mig blev det hemmakväll med min Nathalie, vilket jag nog är skyldig efter ett mindre lyckat schema på hennes födelsedag då jag hade matchen mot Nor och vi jobbade om varandra hela dagen. Nu ska det lagas oxfilé och sen kanske det blir någon film och mys!/ Jesper

RSS 2.0