Första cupmatchen avklarad.

I tisdags besegrade vi Gjelleråsen i ett derby med 9-3, skönt med vinst och 2 nya poäng. Nu har vi och Tunet ryckt lite i toppen av tabellen, eftersom Greåker tappade mot Nor92 igår :)

Idag spelade vi en cupmatch mot Team Follo, 9-5 vann vi med tillslut efter att legat under med 1-3 i början :P Dem gjorde ett bra jobb i första perioden sen hängde dem inte med riktigt, så det ska vara kanske..

Nu är det spelledigt i helgen så är nästa kamp på tisdag borta mot Nor92, så i helgen skall jag in till Oslo och börja titta efter julklappar.. moro.

Bjuder på några bilder från kampen i tisdags..

Emrikssen

Vinst mot Baerums Verk och kamp imorgon igen..

..Segern mot BV förra veckan satt hårt inne men vi lyckas tillslut ta hem segern med 5-4, inte så mycket att säga om den matchen, vi glömmer den helt enkelt och tar oss an nästa lag som är Gjelleråsen imorgon i Sandbekkhallen. GIF har börjat denna säsongen under all kritik men i slutet spelat upp sig några nivåer och närmar sig lagen uppåt i tabellen, så det gäller att vi är skärpa och gör en mycket bättre kamp än mot BV om vi skall kunna ta hem segern och hänga med i toppstriden!

Ikväll är det träning som gäller och hoppas alla är taggade och koncentrerade för en bra träning!

Emrikssen


Inför kampen mot Bærums Verk

Fyra kamper kvar innan året är slut och imorgon tar vi oss an Bærums verk som just nu ligger på en nionde plats i serien med sex inspelade poäng, tre vinster och fem förluster har det blivit än så länge för laget från Bærum. Dem förlorade sist mot Gjelleråsen med 11-5, så formen kan diskuteras men man ska aldrig räkna bort något lag i denna serie har jag märkt, underskattning har aldrig varit något bra vapen! Vi i Fjerdingby har halkat ner till en andra plats efter den oavgjorda kampen mot Sveiva sist så vi kommer göra allt för att ta tillbaka serieledningen! :) Träningarna från vår sida har sett bra ut tycker jag så jag tror vi har en god chans att ta hem segern imorgon. Kampen börjar klockan 19.00 i Rykkinnhallen för den som är intresserad.

Nu ska sebbe laga mat här hemma efter en tids frånvaro, ryktas om fläskkotletter :) Sen är det dags för träning kl.1800 för att finslipa på detaljer inför morgondagen! Snakkes!

Emrikssen5-3-0

Efter matchen igår har vi nu spelat oavgjort 3 gånger denna säsongen, att vi lyckades med att spela 6-6 i gårdagens match får vi helt enkelt skylla oss själva. Vi har matchen under full kontroll 55 minuter men tar onödiga utvisningar och Sveiva får chansen att spela 5-3 samt 5-4 i slutet och dem lyckas utjämna tillslut. Att herrarna i gult gör som dem gör ibland förvånar mig längre, gäller att ha med det i beräkningarna om man vill vinna.. Man ska inte gnälla på domarna har jag lär mig men ibland är det svårt att inte göra det!

Nu tar vi nya tag då nästa kamp är den 18:e november borta mot Bearums Verk, en match vi ska vinna enligt tabellen eller blir det oavgjort igen..

Ikväll möter Tunet-Nor92 och om Tunet vinner så tar dem över serieledningen vilket vi inte alls hoppas dem ska göra :)

Bjuder på två bilder konstruerade av Nordahl!Emrikssen

Hosta och Sveiva

Har varit småseg i kroppen sedan Greåker matchen vilket är ett par veckor sedan nu. Det har dock hittills gått riktigt bra för egen del vilket jag mestadels vill tillskriva det försvarsspel och den arbetsinsats vi visar upp i matcherna, bra kämpat gubbar! Träningen nu i veckan har jag hittills vilat från för att försöka bli helt kvitt hostan som äntligen börjat bli aningen bättre. Bara att hoppas att den inte sitter i eller blir värre efter träningen imorgon!

Just inställning och arbetsinsats som vi gjort bra kommer nog bli nyckeln mot Sveiva på tisdag. Sveiva är efter vad jag hört ett lag som spelar mycket på just inställning och arbete. Även Sveiva har en gammal VIB-bekanting i Marcus Gustafsson, som under sin tid i VIB var den spelare jag bodde närmast. Senast vi mötte Sveiva var jag hemma i Sverige och opererade mig, men då vart vi av de rapporter man fått utkontrade och saknade glöd och tändning. Jag hoppas verkligen det inte är fallet på tisdag och att många hittar till Sandbekkhallen för att se matchen! Väldigt kul och en extra tändning för mig att Sveivas tränare sagt att dem ska försöka göra något för att "ändra ryktet kring Fjerdingbys keeper och spela deras spel" med ett lurigt tonfall.
 http://www2.groruddalen.no/sveiva-ga-gif-juling.4650002-19209.html 

Själv tycker jag det talar lite för sig själv att jag fått ett "rykte" som satt sig såpass på deras tränare att han måste kommentera det och eventuellt att dem tänker på det och anpassar sig kring det för att möta oss! Ser fram emot match och ett heltaggat Fjerdingby!Lååååångt kvar tills älgen är hemma.....


#1 Jesper Nordmark

Slevik 14:00 lördag 30/10

I fredags åkte Greåker på sin första förlust vilket gav oss chansen att vara sista lag att stå obesegrat i serien inför vår match emot Slevik. Ett Slevik som gått fram ganska starkt i året serie och med två nyförvärv i Straete och västeråsare Åhlberg. Den första perioden vet jag inte om jag ens vill skriva något om. Av de matcher jag deltagit i med Fjerdingby så tror jag det var den sämsta insatsen av samtliga i laget. Många verkade endast ha tagit ut skorna på banan och antog att det skulle sköta sig själv mot ett på förhand lite sämre lag än oss. Men i all idrott vet vi som bekant att motivation slår klass, och arbetsinsatsen måste i varje match ligga på 100% från samtliga spelare annars vinner man inga matcher. Efter första ligger vi under med 3-1 och ger oss i pausen fan på att resten av matchen är vår match och vi ligger trots allt bara under med två mål efter en såpass dålig period. I andra går vi ut som ett nytt lag och spelar boll, gillar läget, peppar varandra och snackar mycket mer på banan. Det ger också utdelning och vi går till nästa pausvila med en ledning på 5-3 och dödar sen i början av tredje matchen med om jag minns rätt ett ganska tidigt 6-3 mål.

Reflektionerna i efterhand för egen del är väl mest att jag hoppas vi nu har bevisat för oss själva i laget att när vi tar det jobbet som vi kan och ska göra i en match så är vi svårslagna, men samtidigt fått oss en tankeställare som kan vara viktig inför kommande kamper och slutspel att ingenting går av sig själv! Det krävs att man alltid är på tå och kan ge sitt yttersta. Gällande Slevik tror jag att dem ganska komfortabelt kommer ta sig till slutspel och även fortsätta att överraska positivt mot en del av topplagen men även blanda det med sämre insatser och då tappa poäng mot på förhand kanske sämre motstånd. Det krävs lite mer kontinuitet och ramar och former för att dem ska kunna ta upp kampen om en serieseger på allvar.

Nästa match är nu om en och en halv vecka så det blir ett antal träningar med slipning på detaljer fram till dess och då förhoppningsvis 2 nya pinnar. En annan intressant notat för den som lyckats undgå att läsa det är kampen mellan Gjelleråsen och Harstad som blev avlyst pga brandlarm, där jag också hört att trots att två perioder var spelade hela kampen ska spelas om. Harstad hade en ledning med 4-2 och blir alltså av med den plus att dem blir tvingade att ta ytterligare en tur från Norges nordligaste punkt ner hit vilket säkerligen kostar föreningen massvis med pengar... Snacka om en käftsmäll....Kan det också vara här det vänder för Gjelleråsen som före serien tippades som trea men endast mäktat med att få två poäng såhär långt i årets serie....återstår att se!
#1 Jesper NordmarkRSS 2.0