Helgen!

Kampen i lördags var vår sämsta för säsongen då vi spelade 3-3 mot Sarpsborg hemma i Marikollhallen, många var fortfarande småsjuka och vi ska vara glada att vi fick med oss en poäng! Nu börjar en ny vecka med efterföljande kamp mot Slevik i helgen som bara ska vinnas om vi ska behålla serieledningen, just nu delar vi den med Greåker och Tunet fast vi har bättre målskillnad. Träning ikväll, är inte 100 % frisk än så det kommer bli en lugn sådan för mig så man blir frisk någongång! Har bestämt mig för att jobba imorgon iallafall, orkar inte ligga i sängen hemma längre :P

Några kort från matchen:



Kollade igår på en rätt rolig film, "Year One" med Jack Black och Michael Cera!


Nu har jag precis varit och handlat lite mat som ska tillagas!

Snakkes!

Emrikssen


Greåker 1 - 1 Fjerdingby

Toppmötet mellan fjolårsmästarna Greåker och oss i Fjerdingby blev en riktigt målsnål historia, Skottstatistiken blev hela 19-4(!) i första perioden vilket inte kan stämma, visserligen hade Greåker samma taktik som Tunet att lasta skott på mål, men för keepern vi har är det bara plockpotatis :) Greåker var bättre än oss i första men sedan tar vi över i andra och Baronowsky sätter dit en snygg kasse en bit in i andra. Efter två perioder leder vi med 1-0 och tycker vi tar över matchen! Sista perioden är det relativt jämt men vi har dem vassaste chanser men lyckas inte sätta dit chanserna tyvärr, matchen slutade 1-1 och det får anses som ett resultat båda lagen får vara nöjda med.

Förutsättningarna inför matchen var inte det bästa då vi saknade Eivind och Espen som låg hemma sjuka och många som var småsjuka men spelade ändå! Hoppas många är friska då vi tar emot Sarpsborg hemma i Marikollhallen, Sarpsborg har startat säsongen lite förvånande dåligt enligt många så vi må vara på hugget från start på lördag för man vet aldrig vad detta lag kan hitta på.

Matchreferat finns att läsa på fjerdingby's hemsida samt på greåkers, på den sistnämnda finns även hela matchen på video för den som är intresserad.

Nu ska jag ta en vitamin-björn och hoppas på att man kan bli friskare! :)

Emrikssen


Tunetmatchen

Då var den tidiga seriefinalen emot Tunet spelad och den slutade med seger med 6-2 efter en riktigt stark krigarinsats från våran sida. En av de avgörande faktorerna tror jag var just att vi ville lite mer och slet lite mer. Spelmässigt så anser jag faktiskt att vi har bra mycket mer att kunna ta ut av laget när alla gör en riktigt god insats. Igår slet dock alla i laget 100% för vinsten och gjorde sitt jobb, grym inställning!

Matchen blev till att börja med ganska taktisk och inget av lagen ville vara först med att begå misstag. De båda två första perioderna präglades av denna stämpel och det blev vi som var det laget som lyckades få in en boll då och då vilket gav oss en 3-0 ledning efter två perioder. Ju längre matchen led desto mer grinigt vart det och den präglades av utvisningar. Många av dessa kunde dock i mina ögon undvikits om herrarna iklädd svart hade haft lite bättre kommunikation med spelare samt satt en mer jämn nivå tyvärr.  

För egen del firades segern med oxfilé hemma i trevligt sällskap av mina föräldrar som kom på besök över helgen för att se matchen och såklart Nathalie. Det var ju tur för dem att dem fick se oss när vi vann en match och även gjorde en stabil insats.  


Det är dock väldigt långt kvar av serien och i det långa loppet betydde den här matchen inte ett dugg och redan på onsdag är det faktiskt dags för en ny seriefinal som jag hoppas att alla i laget kan vara minst lika taggade till, nämligen regerande mästarna greåker på bortaplan. Ett lag som ligger 3a i serien men ändå lyckats smyga i bakvattnet utan vare sig favorittryck eller positiva skriverier. Tror den matchen har potential att bli minst lika svår för oss som vi på förhand trodde att Tunet var.

Först är det träning måndag och tisdag för slipning på detaljer!
Nedan följer lite bilder från Tunetmatchen:


           

        

Inför morgondagen

Imorgon är det en viktig dag för oss i Fjerdingby som tar emot Tunet klockan 16.00 i Marikollhallen, kommer komma rätt mycket folk tror jag då vi är de enda två lagen som vunnit alla sina matcher så långt, imorgon står vi förhoppningsvis som det enda laget utan poängtapp, men först har vi match med juniorlaget klockan 13.30 mot Mållös, väntar mig att gutterna gör ett bra jobb och tar hem 2 enkla poäng och att serieledningen behålls :)



Här nedan finns ett införsnack angående matchen..
http://fjerdingbyibk.com/web/article.asp?artID=88


Emrikssen



Åter i Norge!

Åter tillbaka från Sverige-besöket som skedde i slutet av förra veckan. En ledighet som bestod av att träffa familjen, byta däck, städa bilen och bara ta det lungt..

I Lördags åkte jag mot Karlstad, fick också med mig Adde.O vilket var roligt, längesen man träffade den gutten!
Väl i Karlstad mötte vi upp Lars och Glen för att spela golf på Hammarö Gk.
Dagen började sådär eftersom vi var tvungna att vänta en timme för att det hade varit frost på morgonen och det var någon slags tävling som blev senarelagd. När vi försökte förklara för en sur gubbe att vi bokat tid och att det var tävling innan och att vår starttid hade blivit förskjuten så fick vi som svar att han hade körit 15 mil för att spela, vilken idiot..
När vi väl kom ut på banan så var det landskamp som gällde, jag och adde mot glen och löken, behöver man ens fråga hur det gick? Nej, svenskarna vann överlägset med 6 poäng upp :)

Efter rundan begav vi oss mot hotellet och vidare för att käka en middag, det hela slutade på någon halvfin restaurang där det blev allt från entrecote till pepparbiff...

Efter middagen så är det ett stort mörker så det tänker jag inte skriva något om :) Sverige förlorade är allt jag vet. hehe.

På söndagen vaknade vi till runt 11 hugget och begav oss mot Sommarro Gk, måste säga att den banan var jävligt fin för att vara i oktober, snabba greener och bra layout, kanske kan bli något i framtiden..

Idag har jag varit på jobbet och tränat, kul att vara igång igen :)

Nu ska jag ta hand om disken och sova fan, börjar kl. 7 imorn.. Natti!

Kommer lite kort sen golfen..






Hjemme!

Sitter just nu och kollar på "Into the wild" med föräldrarna mina och Emilia, vet inte hur insatt hon är i filmen då hon mest spriger runt med massa glass runt munnen :)

Dagen har annars spenderas med en promenader med Emilia i skogen och ner till sjön, har även tvättat bilen, skinande ren nu och så har jag bytt till vinterdäck. Så nu är bilen körklar inför morgondagens tur till Karlstad, där vi även får sällskap av Andreas som var sugen att haka på och spela lite golf och ta ett par öl mot kvällskvisten.. Tror denna resa kommer bli grymt bra, väntar mig stordåd av Sverige nere i Danmark så det finns en bra chans för VM.

I Norge händer det grejjer, Juniormatch och B-lagsmatch imorgon, Juniorerna vann vi med 16-0 senast och jag väntar mig ett minst lika bra resultat även denna gången fast jag inte kan vara med och coacha. Tror Sebbe och Nicke fixar det där bra :)

Nu ska jag kolla vidare på filmen och sen blir det lite packning, får inte glömma det tjockaste duntäcket jag har här hemma eftersom jag håller på frysa ihjäl i lägenheten :)

Emrikssen







Hemfärd!

Imorgon är det jobb från 07.00-14.30 sen glider jag hemåt för att sätta på vinterdäck på bilen och hälsa på familjen lite! :) Fick förövrigt mitt paket idag, tackar så mycket för gps:en! Det sjukaste var när jag skulle hämta ut den att jag skulle betala 533 nok!! 212 i fortollning som det heter, sen 321 kronor moms för att den var värd mer än 1000 kronor.. fyfan vilket drit!

Tänkte svänga upp till Frösåkershallen på torsdag och träna lite med mitt gamla lag :)

Till helgen blir det färd mot Karlstad där jag möter upp Glen och Löken, för då ska vi spela lite golf nu så här i slutet av säsongen, Hammarö Gk på lördag och Karlstads Gk på söndag är planen.. Och sen är ju Swe-Den på lördag kväll förstås, frågan är vilka norrbaggarna hejjar på? :)

Emrikssen


Harstad borta

Det jag visste innan Harstadmatchen var att de flesta lag har svårt att möta Harstad borta och att lika svåra som de är att möta på hemmaplan, lika kul brukar lagen ha på kvällen då det är lite av tradition att gå ut på stan med laget kvällen efter match. Men nu börjar vi med matchen.

Harstad ställde upp ett ganska disciplinerat försvar med en i mina ögon ganska defensiv men även tydlig spelidé. Laget bygger mycket av sitt offensiva spel på bröderna Laitinen från Finland som brukar hamna i toppen av poängligan varje år. Så blev även fallet i den här matchen då jag tror att minst en av bröderna var inblandad i samtliga av Harstads mål. Vi ledde matchen hela vägen och hade väl i stort sett ganska bra kontroll även om vi aldrig lyckades att rycka ifrån och som man brukar säga "döda matchen" vilket gjorde att det vart kamp intill slutsignalen. Vår förstafemma hade en av sina sämre insatser men i deras frånvaro klev andrafemman fram och stod för de flesta av våra mål. Insatsen vi däremot gör som lag och i slit i defensiven tycker jag är årets bästa. De målen vi får emot oss är bland annat två självmål samt andra individuella misstag som är svåra att skydda sig emot. Efter tre kamper kan man nog konstatera att när vi spelar vår defensiv som vi ska så blir vi svårslagna! Matchen slutade till slut 7-5 efter att vi istort sett hela matchen haft en 2 eller 3 målsledning.

Efter matchen var det utgång med laget på den lokala puben. Jag kallar det pub då dansgolvets storlek inte var större än ca 10kvm, vilket jag inte klassar som en "klubb". Personligen stannade jag här till runt två rycket då vi antog att stället stängde. Det visade sig att så inte var fallet utan dem hade stängt runt halv4 fick jag reda på dagen efter av grabbarna som stannade kvar. Några brottnings, brandslangs och sängklädsvagnsrallyrace senare var så alla får tillbaka i hagen och alla sov. Ganska skönt att komma hem lite tidigare då jag kände mig bra mycket piggare idag på flyget än många andra i laget! Jag har även en gammal erfarenhet sedan Haningetiden angående festande med flygning dagen efter som inte var alltför angenäm vilket gjorde att jag tog det ganska lugnt!

Angående själva resan så var naturen och landskapet otroligt fascinerande. Det låg berg med snö på topparna överallt och isberg i havet och ett tag trodde man att man kanske kunde få se en levande valross eller isbjörn även om det inte blev så ;) Här nedan följer lite bilder på främst denna natur med inslag av någon grabb ifrån laget!







Inför helgen!

Idag har det varit jobb, var riktigt nära att försova mig imorse, men lyckades rädda allt genom att ta en springtur ner till tåget, genomblöt i vinterjackan, riktigt bra start på dagen :)

Imorgen beger vi oss 140 mil norrut när vi skall gästa den lilla staden Harstad i norra Norge, Löken hämtar upp mig och Nicke vid 7 tiden och vi möter upp den hungriga truppen av 15 mann på gardermoen klockan 07.45.



Var nere i strömmens storcentrum med Nicke och Jesper för ett tag sen och inhandlade mössa och vantar, är tydligen minusgrader och snö där uppe så måste vara väl förberedd så man inte åker på en förkylning :P
Kommer ett inlägg om resan på söndagskvällen av Jesper har han meddelat :)

Kika in på fjerdingbys hemsida, där hittar man lite text om "inför matchen"..

Nu ska jag göra mig en räkmacka och packa väskan innan det är dags för sängen!

Ha d!

Emrikssen

RSS 2.0