Wednesday

Hallå folket!

Är precis hemkommen från en kamp i elitserien mellan Tunet och Gjelleråsen i oslo-området, en match som speglades mest av individuella misstag och en del finlir! Tunet vinner välförtjänst med 11-4, då Gjelleråsen har stora problem i försvarsspelet och bjuder på många mål..

Vi har ett tufft spelprogram framöver då vi möter Harstad borta i helgen och sedan har vi tunet hemma den 17:e, förövrigt har Goppe skvallrat om att komma upp med "the one and only" Ubbe och se den matchen, sen har vi Greåker den 21:a och Sarpsborg den 24:e. Efter dessa matcher kommer vi antagligen se hur serien kommer luta åt även i slutet av säsongen.




På jobbet är det som vanligt, fick besked om att jag får stanna till sommaren om jag vill, får se hur det blir...

Imorgon har vi en viktig träning för att spetsa till laget inför helgens kamp, vi kommer åka upp med ett starkt lag till Harstad och förhoppningsvis komma hem med 2(!) poäng!

Nu ska jag sova, jobb från 07.00-14.30 imorgon, sweet!

Har hört rykten om att Jesper ska jobba en heldag imorgon, hur kommer det gå är den stora frågan?? ;)

Emrikssen

En ny vecka, nya möjligheter..

Gårdagen började klockan 10 då jag och Niclas satte oss i bilen för att möta upp Eivind, Cato och Lars vid Marikollhallen för dagens höjdpunkt: Dugnad!
Det som stod på programmet var målning av Lars Lökens föräldrars hus, eller målning och målning vi oljade hela panelen typ. Vi jobbade som galningar i två timmar och som betalt för bra arbete fick vi en riktigt norsk lunch, brödskivor :P
Klockan 15 var det dags för Rekryt-match mot Tunet i Oslo, dessvärre förlorade vi med 9-7! Inget att säga om matchen direkt, dålig inställning från de flesta i laget och Tunet var mer skärpta.

Efter matchen begav vi oss hemåt för att ta några pils och se vad kvällen skulle bjuda på..
Vi knappade in nrk på tv:en och kollade på "Terkel i knipe", det fick vara nog för kvällen och alla planer blev inställda, allt från alfapet med Jesper och Nathalie och utgång på klimp. Istället deckade jag vid 1 tiden och sov ett par timmar innan Löken hämtade mig klockan 8.40, då det var dags för en golfrunda på Aurskog tillsammans med Glen och Löken, spelade riktigt risigt, lite dåligt med träning på slutet ger inte så bra resultat :(



Efter golfen har det städats en del i hushållet och slappat mest, resten av kvällen blir det kolla på Playa del Sol som har premiär på svt ikväll!! Äntligen är succén tillbaka :D

I veckan ser det ut som vanligt, jobb varje dag och massa träningar. En förhoppningsvis givande vecka :)

Emrikssen



Fri helg

I helgen är det ingen match alls för egen del även om serien rullar vidare. För min del är det också ledigt på måndagen så jag har en riktigt lång helg framför mig! Skolan jag jobbar på har ju höstlov och då har mina timmar slagits ihop till färre men längre dagar, helt okej för mig!

Imorgon ska jag in till Oslo och hälsa på Johan, som väl får sägas vara den som fick bollen i rullning till att det blev en flytt hit för några månader sedan. Vi ska spela lite spel hos honom eller liknande. På söndagen kanske det blir att åka iväg och se någon av konkurrenterna spela match även om inga planer kring detta är satta. I helgen har också min gamla klubb hemmapremiär! Får hoppas att VIB tar tre riktigt viktiga poäng i den matchen. Damernas match däremot är det lite delade känslor för egen del eftersom de möter min moderklubb Sala Silverstaden IBK, får väl dra till med klyschan; må bästa lag vinna!

Det är väl ungefär vad min helg bjuder på skulle jag tro. Nu ska det lagas middag, nuggets och pommes!

Jesper

Spelledigt

Idag var det en välbehövlig vila från innebandyn men istället var det föräldramöte på agendan, 18.30-20.30 höll det på, jag var inte så jätte engagerad i det hela utan lyssnade och observerade mest samt åt godis :)
Lite övertid är aldrig fel!
Sedan begav vi oss till juniorträningen, var lite nya ansikten där, vissa lite mer kunniga med klubban än andra.. håller namnen för mig själv.. hehe.

Imorgon får jag mitt paket som är skickat hemifrån, tog en vecka att transportera det 60 mil, den som väntar på något gott....

På träningen imorgon ska vi ta lagbilder, profilbilder och lite allt möjligt till hemsidan, Nordahl jobbar för fullt just nu i skrivade stund med den, ska bli intressant att se hur den blir. Det har varit mycket gnäll om varför den inte kommit upp innan seriestart så jag hoppas han tystar dem med en grym sida :P

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!

Emrikssen



Hemmapremiär och vinst!

Då var årets första hemmamatch lagd till historien. En ganska konstig match från början till slut. Första perioden vinner vi med 4-3 och undertecknad är väl en stor orsak till att det inte var en större ledning! För egen del var premiären ganska dålig, vad det berodde på står skrivet i stjärnorna. Men det absolut viktigaste är i alla fall att laget tog 2poäng och fortsatt är i serieledning. Ja ni läste rätt om ni är från Sverige, i norsk innebandy är det två poäng till segraren. Efter som jag tidigare sa en dålig första period av mig men okey insats av övriga laget fortsatte vi att mala på och resten av matchen gick i någon slags konstig lunk och slutade till slut 10-6 efter två tröstmål i slutet av Sagene. Mina reflektion av matchen i övrigt då...

Jag kan inte riktigt greppa Sagenes sätt att spela innebandy. Den bästa beskrivningen jag kan ge är att de faktiskt inte spelar innebandy. De tar i de flesta lägen precis de beslut man inte borde ta, vilket gör dem oförutsägbara och på så sätt även farliga. Men när vi en bit in i kampen till slut verkat kommit underfund med deras oortodoxa spelstil så dog även deras chanser allt mer ut. På det hela taget var det faktiskt aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna matchen och vi är ett bra mycket bättre lag än Sagene.

Dagens event kring matchen då. Jo Sagene har en "zorrokung" i sitt lag som även verkar ha legat på någon form av institution. I slutet av den andra perioden efter en närkamp med Espen Eriksson stannar han kvar och knuffar och snackar lite. Om än på gränsen så helt okey kan tyckas. Det märkliga börjar dock därefter i spelargången. Då står spelaren i fråga och väntar in Espen längst ner på trappan. Jag ber honom att gå in till sitt omklädningsrum eftersom jag ser att han väntar på just Espen som är högst upp på trappan. Denna spelare svarar då med att veva till mot mig med klubban och träffar bara som tur är hjälmen. Men uppenbarligen är det någon form av skruv som inte satte sig riktigt i hjärnan vid födseln på denna person. Har dock fått berättat för mig i efterhand att han tydligtvis ska vara jättetrevlig utanför banan,á la "Nisse" Johansson i Falun, men så beter man sig helt enkelt inte i mitt tycke!

Jag väljer också att inte säga spelarens namn eftersom det då kan verka som en uthängning vilket jag även om vissa människor ibland förtjänar det tycker är onödigt och även omoget.

Nu blir det en trevlig kväll vid tvn med mat och relax!

Älgarna rullar vidare!




Jesper

Fight day

Ja då var det dags för omgång två av serien ikvälll med match mot Sagene hemma klockan 19. Hoppas det kommer mycket folk till Sandbekkhallen. Om vi spelar vårt spel tror jag det blir en komfortabel seger, men mot Sagene har vi inte råd med några dippar under matchen.

Haha min kära flickvän kom dock med en ganska enkel game-plan när vi snackade om matchen ikväll som lär bli hennes premiär att se en innebandymatch i seriesammanhang. Citatet löd: "Jesper du får fan inte släppa in nå skitmål ikväll...asså det är ju inte så svårt, är ju bara att ta dem ju"

Innebandyanalytikern har talat ;) Återstår att se om hennes råd följs eller inte, vi får hoppas på det!

Jesper

Bursdag!

Då var man "äntligen" 23 år.. tiden vara flyger iväg!
Dagen har firats med att jobbat i 7.5 timmar och sedan spenderat resterande tid i Marikollhallen i 4.5 timmar :)
Plus i kanten till Karolina idag som bjöd på en riktigt kladdig kladdkaka på jobbet! Väntar på ett paket hemifrån också, borde komma imorgon, skapligt nyfiken på vad det kan vara ;)

Nu blickar vi framåt morgondagen då vi möter Sagene i Sandbekkhallen klockan 19, hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss mot en seger! Kommer troligtvis bli en målrik match tror jag då vi vann med 16-1 och Sagene spelade 10-10 i öppningsomgången :)

Nu blir det bröskivor och lite poker!

Godnatt

Emrikssen

Mer om matchen

Det mesta att säga om matchen igår har väl redan sagts skulle jag tänka mig. Däremot innan matchen hände det kanske lustigaste strax efter Sten sax o påse incidenten i min innebandykarriär. Till den här säsongen ska jag spela med Unihoc, och till dagens första match hade tröjan varit på tryckning och skulle återfås av lagets och Norges stjärna Raymond Evensen, som är mannen med kontakterna på det norska tryckeriet. Att folket i Norge i allmänhet är lite segare än oss svenskar vet väl de flesta svenskarna redan om;) men den här tryckaren lär även ha varit lite på lyset när han tryckte tröjan. Raymond lämnar glatt över den inför match och jag tänker inget mer på det. När jag tagit på mig samtligt utstyr och ska ta på matchtröjan känner jag att den sitter konstigt och tittar ner. Jo...tryckaren har tryckt framsidan bak och baksidan fram. Ett konststycke i klass med någon av Picassos målningar enligt mig. Det lär väl inte vara särskilt svårt att kunna se skillnad på heller kan tyckas då ena sidan, dvs framsidan är vadderad och baksidan i nacken som alla tröjor har en lapp sittandes. Men det gick i alla fall i Norge. Som tur är var jag planerande angående detta och hade med en reservtröja utifall att Ray glömt eller att den inte var färdig.

Något som inte var planerat var när vi skulle till Trondheim. Väl på flygplatsen känner en nyvaken Jesper i fickan och där ligger min flickvän Nathalies Visakort samt legitimation...Ops... Som tur var har Niclas en superhjälte till flickvän han också som kunde åka över och låna ut 100kr till Nathalie så hon kunde ta sig till jobbet, men fram till detta var klart var det lite svettigt. =)

Jesper


Serieledning

Gårdagen började med att Lars kom och hämtade mig och Niclas vid 08.00 och sedan mellanlandade vi hos Jörgen och Espen som också åkte med oss. Vi anlände till Gardemoen strax innan nio tiden och där träffade vi på resten av gutterna.
Planet lyfte 10.15 och landade i Trondheim 45 minuter senare där en taxi-buss väntade på att ta oss till hallen.



Väl inne så hade vi en timme på oss till matchstart, efter en bra uppvärmning så var vi redo för att starta den första seriematchen för säsongen!

Om själva matchen finns väl inte så mycket att säga förutom att vi var väldigt mycket bättre på alla positioner än Nidaros, matchen slutade 16-1 till vår favör!
Matchreferat kommer upp på www.fjerdingbyibk.com inom kort.

Statistik från innebandy.no

Nidaros - Fjerdingby 1-16 (1-7,0-4,0-5)
Nidarøhallen
Tilskuere: 131
Mål Nidaros: Per Kristian Sætherskar
Mål Fjerdingby: Jörgen Jonsson 3, Glen Evensen 3, Raymond Evensen 2, Johan Emriksson 2, Niclas Johansson 2, Daniel Baronowsky 2, Lars Løken, Christian Haglund.
Utv.: Nidaros ingen, Fjerdingby ingen.
Skudd: 19-47
Dommere: Haug/Rønningen

Nästa match är redan på tisdag mot Sagene som spelade 10-10(!) mot Gjelleråsen i deras öppningsmatch. Målfest i Sandbekkshallen att vänta?

Det som står på dagens schema är att vi har match med juniorlaget en bit utanför oslo klockan 18.30, men först ska vi åka och titta på United-City och spise thaimat!

Här är några bilder sen Trondheim:




Emrikssen

Fredag

Efter en helt okej fredag på jobbet så ligger jag nu med paltkoma i sängen efter en middag alá Niclas (Hamburgare med bröd och pommes), måste säga att han avslutar sin matvecka med bravur! Nästa vecka är det Sebbe som gästar som kock, han har tuff kokurrens bland oss här men det ska bli intressant hur han tacklar det ;)

Får se vad som händer ikväll, funderar på att svänga förbi SF Kino och se Inglorious basterds eller att bara åka ner till Lilleström och driva runt lite, varit för dåligt med sånt hittills!



Ändring i planen, det blev varken kino eller någon promenad nere i stan. Henning och jag drog till driving-ranchen och slog lite bollar istället, ingen aning var dem tog vägen dock men roligt var det :P





Såg att oddsen på oss imorgon borta mot Nidaros låg på 1.03 i vår favör, så det är en match som borde vinnas  alltså. En öppningsmatch är alltid en öppningsmatch och jag har lite dålig koll på lagen som spelar i Elitserien men jag hoppas vi kan prestera så som det sett ut den senaste tiden och att vi kan vinna komfortabelt tillslut!

Det kommer ett inlägg imorgon om matchen från antingen mig eller Jesper!

Go helg!

Emrikssen

Jobb=Ögonskada

Haha ibland är det farligt att jobba på norskt fritids. Idag har jag sysselsatt mig med att dela ut biljetter till vår första match åt de flesta av barnen på skolan samt byggt en koja åt några 2-3klassare uppe i skogskanten. Då jag står där och ska lägga upp en pinne så slutar det med att det ramlar ner nå jävla flis i ögat som inte försvunnit än på ett par timmar. Svider och är drygt, men löser sig väl framåt kvällen. Kvällen i övrigt hoppas jag på någon form av aktivitet med de andra grabbarna i laget och Nathalie och Camilla! Skulle vara kul att komma utanför huset förutom när man tränar ikväll! Annars rullar livet på i vanlig takt och det drar ihop sig till seriestart imorgon i Trondheim!


Jesper

Seriepremiär

Då var man nyss hemkommen från sista träningspasset innan seriepremiär. Premiären spelas på lördag borta mot Nidaros, från Trondheim. Ett lag som tippats av flera olika innebandysidor här i Norge att komma sist. Att möta ett sådant lag i en premiär brukar dock vara riktigt svårt då dem har en tendens att kriga ända in i det sista. Vi i Fjerdingby mönstrar fullt ordinarie manskap till premiären och det har faktiskt sett riktigt bra ut spelmässigt de senaste veckorna på cup och träning! Vi får hoppas alla håller sig skadefria säsongen igenom så kan detta bli en riktigt intressant säsong!

På träningen idag var också den lokala tidningen där för att snacka lite om laget målsättning och hur jag trivdes i Norge och när man flyttat hit och lite sånt. Får hoppas på kul läsning i tidningen imorgon ;).  

Äntligen dags att spela matcher, vilket jag faktiskt längtat efter ett tag nu. Till och med lite mer än föregående år. Det känns kul och inspirerande att komma igång med matchande och även lite nyfiket att se hur de olika norska lagen spelar och även står sig konkurrensmässigt!

Läste även på www.innebandymagazinet.se att mitt gamla lag Västerås tippas att få det svårt i år precis som jag med många andra trodde inför året. Vi får hoppas att alla mina gamla lagkamrater motbevisar denna tippning och klarar sig kvar även i år. Jag tror det vore bra både för sporten och staden att ha ett lag kvar i högsta ligan. Även om klubben som sådan nog skulle må bra av lite omorganisering. Stort lycka till i alla fall! 

Nu blir det lite tv och sedan en dag på jobbet imorgon innan man börjar tänka seriespel på allvar igen! Räkna med Fjerdingby i år!





Jesper Nordmark

 





Emriksson bloggar igen

Efter en månad i grannlandet börjar man känna sig lite som hemma här i Norge. Jobbet på barnehagen går fint, bilen är tillbaka från reperation och serien börjar på lördag borta mot Nidaros i Trondheim, match med juniorlaget borta på söndag mot Höybråten/Stovner som tränare tillsammans med mina kollegor Sebbe & Nicke. Som ni ser så är det fullt fart här borta och nästan inget slöande alls!

Ska bli roligt att se hur långt vi räcker i serien i år, ser jäkligt bra ut på träningarna och jag tycker alla börjar komma in i sina roller mer och mer.

Lite saker som hänt under vistelsen hittills: Två golfrundor har jag spelat, mycket innebandy, bytt ett gäng bajsblöjor, blivit nedspydd, vunnit en cup, åkt med bärgningsbil, betalt bärgningsbil, listan kan göras lång men roligt har det varit än så länge :)


Golfkort från Krokhols Golfklubb




Några kort från Björnslaget i Göteborg





Gå in på denna sidan http://www.fantasyfloorball.no/ och skapa ett eget lag! Det är ett nätbaserat managerspel för norsk innebandy säsongen 09/10.

Imorgon är det jobb från 09.30-17.00 med efterföljande personalmöte i tre timmar och efter det hägrar träning för juniorlaget i Sandbekken. En lång dag kommer det att bli är en sak som är säker..

Emrikssen

Björnslaget

Att åka på turnering är något som de flesta inom sin sport tycker är åtminstone på topplistan av höjdpunkter inom sporten det året. När vi således skulle iväg på turnering till vårt eget hemland och äntligen återigen få äta svensk mat och endast höra det svenska språket och för en stund bli av med den lustiga norskan kan man förstå att de fyra grabbarna som steg in i bilen på fredagseftermiddagen var glada i hågen för att äntligen komma iväg efter en veckas jobb! Resan startade aningen segt då Niclas "Nike" Johansson hade lite småproblem med frisyr och bestyr, men runt 17 kom grabbarna iväg. Strax utanför Lilleström somnade de båda pojkarna i baksätet och bjöd inte direkt på någon större social verksamhet framöver. Johan och Jesper höll sig dock vakna och diskuterade allt från tennis och US Open till kommande turnering och dess kvalitet. Det var match planerad till kl22 i västkuststaden. Efter ett kort stopp i strömstad för intagande av näring och lättande på tryck så åkte gutterna längre in i Sverige. 






Med en knapp timme kvar till destinationen bestämmer sig dock färdmedlet för att strejka och lägger av rakt upp och ner mitt på motorvägen. Det går upp för de fyra svenskarna att det nog inte kommer bli någon match på kvällen. De ringer till övriga laget och bestämmer då att en hämtning efter matchen är det ekonomiskt mest fördelaktiga beslutet. Efter en timmes polsk riksdag vid bilen bestäms att bilen bärgas tillbaka till Strömstad och bärgaren är snäll nog att köra grabbarna till närmsta vägkrog för att få värme och i vissa fall mat. Då Niclas endast åt en 90grams tallrik i Strömstad bestämde han sig ganska kvickt på vägkrogen för att beställa in "Veckans grilltips" innehållande köttbit bearnaise och klyftpotatis. En halvtimme senare blir det för jobbigt för Jesper att ha suttit och tittat på Niclas äta den saftiga måltiden så han bestämmer sig för att också beställa in samma meny, vilket Sebastian direkt hakar på. Johan blir i samma veva uppbokad av denna lilla hålas förmodligen största unikum, LARS. En djup diskussion med en väldigt påverkad herre slutar med att Johan och Lars tillsammans liknande helan och halvan hamnar vid en Jack Vegas automat spelande Grodjakten! Nu inleder det absolut sjukaste "winning streak" som någonsin skådats på en liknande maskin. Efter låt säga 10 minuters effektiv speltid har Lars dragit in runt 1000 svenska kronor. HAHA. Johan blir lite fundersam och frågar sin nyfunna vän hur man ska göra. Lars enkla beskrivning av detta underliga spel är; "Man trycker tills man får bonusspel och hoppar sen över med grodan till andra sidan...Det går inte att förlora" Till saken hör också att Lars fick detta bonusspel kanske 4-5ggr inom denna tidsram vilket är helt sjukt. 



Mannen myten och legenden från Lysekil i egen hög person. LARS lär vi alla minnas!!







Efter hängande med Lars börjar pojkarna fundera kring vad som hände med deras lagkamrater och ringer febrilt efter att matchen borde vara slut. Laget har dock bestämt sig för att ålägga radiotystnad och vägrar svara i samtliga mobiltelefoner av någon anledning. Det hela slutar med att Lars erbjuder sovplats i Lysekil, haha. Men grabbarna bestämmer för att ta in på motellet som tillhör vägkrogen och spendera natten. Till slut får grabbarna tag i övriga laget och det bestäms att svenskarna ska ta bussen in till staden de cirka 7mil som återstår morgonen efter och bli hämtade på stationen.

Äntligen framme vid destinationen så anländer två gutter från laget för hämtning, men verkar inte tänkt på att svenskarna faktiskt är 4st, vilket ger en ganska svår matematik för packning och plats i en medelstor bil. Som packade sillar får till slut allting plats i bilen och det körs i snabb fart till den andra kampen, där grabbarna äntligen får göra turneringsdebut, sånär som på Jesper som planeras till att spela sista gruppspelsmatchen emot de danska mästarlaget Brönderslev, som antas vara den största utmanaren i gruppen. Laget cruisar med visst besvär igenom även denna andra match och vinner komfortabelt. Efter två inledande segrar är avancemanget redan klart och sista matchen blir endast en placeringsfråga om vem som ska vinna gruppen. Efter ett snabbt mål mat är det åter till hallen som gäller och tänkt gruppfinal emot danskarna. Enligt Jespers tidigare danmarksupplevelser är han ganska spänd på att se kvaliteten på dessa mästare då det danska motstånd som brukar bjudas i samband med hans tidigare vistelser där inte varit det starkaste.

Då laget gör entré på arenan visar det sig att det ligger en damspelare däckad på golvet i vad som förmodas vara en nackskada eftersom funktionärer inte bär henne av banan. Första tanken är att det blir en liten förskjutning då ambulans måste tillkallas och så vidare. Efter runt en kvart har dock ingen ambulans kommit och spelaren förblir på planen och det riktigt märkliga är att ingen som helst sjukvårdspersonal finns på plats i cupen som ska vara Sveriges största för året enligt vissa källor. märkligt var ordet. Efter EN TIMME så kommer det då ambulanspersonal och tar hand om situationen, men redan då är turneringen så gravt förskjuten att om denna match ska genomföras så är båda lagen redan sena till sina respektive åttondelsfinaler...Ganska bristfällig planering, men men. Det förvånande slutar heller inte här utan när jäntan äntligen körs ut av ambulanspersonal används ingen form av stödkrage alls, vilket brukar vara standard då man till minsta del misstänker nackskada. Så vad som skedde här är det nog ett fåtal som egentligen vet.

Matchen mot Brönderslev tog här en mycket förvånansvärd vändning då det erbjöds att matchen skulle slutföras under en annan spelform kallad "sten sax och påse". Ja ni hörde rätt, matchen "spelades" genom klunsning. svenskarnas tränare hävdade dock att han aldrig tagit stryk i denna lek vilket ingav förtroende hos spelarna även om det självklart var matchandet som laget hade kommit hit för. Tränaren vann också men tog beslutet att ändå ge segern till danskarna, då detta innebar fortsatt spel i denna hall och inte i någon form av skokartong runt 20min utanför staden. Att ge bort segern i en match irriterade vissa i laget och att en svårare lottning nu gjorde det lite mer ansträngande att ta sig hela vägen.

Åttondelsfinalsmotståndaren blev nu Lindås Waves. Efter en hygglig match som präglas mest av offensiv från båda håll blir resultatet 9-4 till Fjerdingby och kvartsfinalavancemanget säkras.

Kvartsfinalen spelas runt 2h senare och motståndare blev Laholm vars största underhållningsvärde låg i en backs orangea skepparkrans. Matchen slutade 6-1 efter en ruggigt stabil insats av det norska laget där främst defensiven gjorde att Laholm inte kom någonstans i matchen. Detta betydde semifinal på söndagen mot hemmalaget Frölunda. Laget kommer runt 2330 hem till övernattningsboendet där det innan sömn skall spelas en pokerturnering i laget. Niclas inleder turneringen på övertygande vis genom att dra in en triss i tior på flopp emot Jespers AA och vinner sig en stabil summa med marker. I övrigt går pokern ganska uselt för de fyra svenskarna och Johan och Sebastian åker ut innan finalbordet ska spelas och Jesper och Niclas är de två första att ryka från finalbordet runt klockan 03.

Åter till innebandyspelandet och söndagens fajter. Motståndare var som sagt hemmalaget Frölunda som enligt innebandyproffessor Johan Nordahl gått fram som en ångvält och gjort 20 mål under sitt gruppspel. Matchen inleds väldigt disciplinerat från båda håll och lagen prioriterat defensiv och enkelt spel för att undgå misstag. Fjerdingby lyckas till slut att peta in två bollar innan periodpaus och har en stabil ledning. Konstigt nog fortsätter Frölunda att spela lika defensivt i stort sett matchen ut och är väldigt uttlösa i sina anfall. Detta kan säkert även tillskrivas den norska defensivmuren, men Frölunda kändes väldigt svaga framåt. Fjerdingby stack även upp och såg till att utöka till 3-0. Med knappa 5min kvar av kampen fick däremot domaren för sig att ta ut Johan 2min för avstånd för att han var för nära en boll som han gick bort från. runt 20sek senare åker även Mr.Innebandy i norge Raymond Evensen ut två minuter för trängning och domarn verkar bestämt sig för att ge hemmalaget ett tröstmål. Tröstmålet kom med cirka två minuter kvar av matchen och resultatet skrevs till 3-1 efter komfortabel seger.

Laget var nu i final och där väntade antingen danskarna som man slog i sten sax och påse eller Vänersborg. Laget hoppades såklart få utöva sin favoritsport innebandy mot danskarna och även piska dem i denna sport, så lyckan blev ganska stor då det visade sig att danskarna vänt ett 2-1 underläge på den sista minuten till seger!

Finalen startade även den bra och Norge tog ganska omgående ledningen över Danmark med både 1 och 2-0. Spelet dominerades också av de norska och läget såg väldigt ljust ut. Då kom danskarna fram som två blixtar från klar himmel och plötsligt var ställningen 2-2 och perioden slut. Efter lite taktiksnack och konstaterande av att de faktiskt varit det klart bättre laget klev Fjerdingby ut och fortsatte på samma sätt som början av den första perioden. Efter hyffsat tryck fick svenskkedjan in ett 3-2 mål och det norska laget var återigen i ledning. Mot slutet av matchen tar danskarna ut målvakten och försöker få till tryck mot den norska kassen men är egentligen aldrig nära att utjämna och slår istället en totalblunder rakt på Fjerdingbyspelare som lägger in 4-2 och turneringens kista får den sista saknade spiken slagen i sig.

Segrarlaget

Segarlaget Björnslaget 2009


RSS 2.0