Några korta..

Fjerdingbygutter passade på att ställa ett par frågor till nr 41 Glen Evensen efter de båda kamperna i som vi gick segrande ur i helgen. 3-7 mot Sarpsborg och 9-4 mot jumbon Nidaros.
Vad hade du för mål med denna säsongen, individuellt och laget?
G - Var litt usikker på laget i år,men vi har fått inn en del nye spillere som har vært veldig bra,må spesielt dra frem jesper som målvakt, klasse målvakt, klart best i norge, så en målsetting blandt de 2 3 beste var realistisk.. personlig hadde jeg en veldig dårlig sesong(også laget)så alt bedre enn det hvertfall...

Nu har det spelas 17 matcher och vi ligger 1 poäng efter Tunet som leder, Är du nöjd med lagets insats så långt?
G - I år med laget så har vi ikke spilt for mange gode kamper men har vunnet for det, er jo en styrke det, men burde vel snart få ut potensialet vårt...så må jo si at sesongen har vært okey så langt..

Så här långt är du poängbäst i laget, oväntat eller väntat?
G - Poengbest:er vel stort sett jeg, ray å jørgen som plukker flest i fby, men i år det flere som har meldt seg på, veldig positivt, trenger mange som bidrar med mål å poeng..

Du har blivit uttagen till senaste landslagstruppen! Vad är förväntningarna inför lägret och ett senare VM?
G - Landslag: tja hva skal mann si.. er jo gøy å spille med flagget på brystet, men etter sist vm å diskusjonene,så hadde jeg vel egentlig ikke tenkt å spille så mye mer på landslaget, men det er gjort opp å avklart, så da gir vi det en sjanse til, alltid moro å få juling av sverige i vm.....:(

Vad har du tänkt med innebandyn i framtiden? Vad är planerna?

G - Fremtiden, hvem vet hva den bringer? har vel ikke helt lagt planene, men ikke umulig det blir et utenlands opphold igjen.. men prioriterer fby først, så lenge de er med i toppen så blir jeg i norge...vært moro med et nm gull til:)

Tack Glen för pratstunden!

Fjerdingby möter på lördag Slevik hemma i Marikollhallen kl.16!!

Gratulerar

Idag har min äldsta syster födelsedag, GRATTIS Carola! Hoppas du har haft en fin dag :)

Annars här i Norge har det varit lungt de senaste dagarna, två hårda träningspass och hårdare kommer det att bli, dags att börja förbereda sig inför slutspelet för då vankas det många tuffa kamper!

I början av Mars drar det igång och innan dess har vi 7 seriekamper kvar, 2 stycken spelas redan nu i helgen, Sarpsborg borta på lördag och Nidaros hemma på söndag. 4 poäng där och vi är verkligen med i guldstriden!

Igår åkte jag, Niclas, Glen, Jesper och Nathalie till Gjelleråsen för att titta till hur det stod till med Sarpsborg, dem gjorde en helt okej insats och lyckades komma därifrån med 1 poäng, mötet slutade 4-4 efter lite dramatik i slutet. Men det man kommer ihåg från kampen är GIF:s keeper, MR Jimmy Heimer, han förgyller tillställningen med sitt engagemang kan man lätt säga :)

Landslagssjef Johnny Petersen har tagit ut Norges Landslag, där återfinns tre Æljers, nämligen Raymond Evensen, Glen Evensen och Fredrik Hoff Eriksen, gratulerar gutter och hoppas ni gör bra ifrån er.

Emrikssen
Tunet, Greåker och Innebandyns framtid?

I onsdags spelade vi seriefinalen emot Tunet. Vinnaren av matchen skulle ta ett betydligt större kliv emot serieseger. Första perioden vinner vi med 2-0 genom vårt låga försvarsspel som får dem att skjuta mycket i täck och på så vis vända och kontra en hel del på grund av att deras tredje gubbe ligger relativt högt i planen. Tunet kan till synes haft mycket av bollen men skapar egentligen inte alls lika farliga chanser som vi gör, vilket gör att i alla fall jag tycker vår ledning är välförtjänt. Tempot i matchen är redan från start väldigt högt och genom att vi får spela mycket utan boll blir vi tröttare än Tunet vilket skulle visa sig i den andra perioden. Andra perioden ser i stort sett ut som den första med den skillnaden att vi vid flertalet tillfällen, förmodligen på grund av trötthet gör mycket mera misstag än i första och många av dem såpass farliga att det på denna nivå straffar sig direkt. efter två felpassningar på helt fel ställen står det 2-2 och matchen är återigen helt jämn. Tunet dominerar spelmässigt även denna perioden ut och vinner välförtjänt med 2-0. Den tredje ser även den till en början likadan ut som den andra och Tunet får in ett 3-2 mål efter några minuter. Detta ändrar matchbilden lite grann mest på grund av Tunet själva som då väljer att sjunka hem lite mer. Nu är det vår tur att skjuta ett dåligt skott i täck som resulterar i kontring och 4-2 är ett faktum. Efter detta försöker vi jaga och jaga men krafterna verkar inte finnas där och vi är egentligen aldrig nära att rubba Tunet i slutet av matchen.
Summan av den här matchen är att det är två jämna lag som faktiskt möts även om spelsätten skiljer sig ganska mycket. Det lag som lyckas med sitt spel och får det andra till att gör flest misstag är det lag som vinner såna här matcher. Trots förlust känns det som att vi nu faktiskt har fått ett facit på hur Tunet vill spela och att det faktiskt passar oss väldigt bra.

Banans bästa: Jesper

Igår var det ny match emot Greåker. Efter 1-1 borta verkade båda lagen bestämt sig direkt från start att det inte var något resultat man var intresserad av i den här matchen. Efter 10min stod det häpnadsväckande 5-5!! Har lite svårt att analysera matchen i sin helhet. Förmodligen beroende på att jag själv hade fullt upp med mig själv på grund av en tvådagars magsjuka och feber. Det var bara att försöka kriga sig igenom matchen även fast prestationen inte kunde nå några höjder för egen del. Som tur är gör hela laget en stor insats och vi vinner till slut med 12-10 på äkta handbollsmanér.

Banans bästa: EmrikSammanfattningsvis en bra vecka för bloggduon!

Det som gör segern ännu bättre är att det osannolikaste jag någonsin hört talas om i innebandyväg har skett samtidigt i Trondheim. Jumbon i serien och helt poänglösa Nidaros, som hittills inte ens varit nära att ta pong i någon match, tror dem varit kanske 6-7 mål ifrån som bäst? (rätta mig om jag har fel) har SLAGIT Tunet. För att ta en liknelse som de flesta kan förstå så är det ungefär som att AIK eller Warberg skulle få stryk av något division tre-fyra lag i en TÄVLINGSMATCH hemma i Sverige. Något som helt enkelt inte kan hända. Måste ha varit underskattning och överprestering på den absolut högsta nivån och det tackar vi i Fjerdingby för!


Också hört rykten om att Tunet lämnade förstafemman och målvakt hemma för att dem på förhand var så säkra på seger. En mentalitet jag personligen tycker är helt oacceptabel och väcker en hel del tankar kring vår sport i mitt huvud. När man väl är på toppen är man nästan alltid sin egen största fiende... En sak är att ha spelare med och vila dem, en helt annan att helt och hållet lämna dem hemma. Ska sporten växa och få bättre rykte i Norge som helhet krävs en mer proffessionell attityd inte minst från topplagen. Som utövare har vi ockkså ett ansvar gentemot sporten, förutsatt man är intresserad av att få ett större internationellt erkännande, och då kanske ställa sig frågan; skulle Warberg lämna Magnus Svensson hemma för att dem möter ett bottenlag i SSL? och för att dra det till sin spets; Skulle Barca lämna Messi hemma? Innebandy är dock inget heltidsjobb för oss utövare men för att i framtiden nå dit måste vi försöka istället för att skjuta oss i foten... Vet inte om spelarna själva bett om att slippa matchen eller om det är coachen som tagit beslutet, men någon av de inblandade borde sitta med ett rejält hundhuvud idag, det är ett som är säkert. Inte bara för att det egna laget förlorat utan också för sportens ryktes skull. De spelarna som spelat matchen är nog inte så nöjda heller, men kan i alla fall trösta sig med att dem förhoppningsvis försökte...

/ Nordmark

Inför Tunet - Fjerdingby

Imorgon är det seriefinal mellan Tunet och oss i Fjerdingby men börjar med helgen som varit..

I lördags vann vi med förnedrande 22-2 mot Harstad som inte hade något att sätta emot tillskillnad när vi mötte dem uppe i norr för drygt 3 månader sedan. Efter 4 minuter leder vi med 5-0 och dem ser ganska oinspirerade ut och resultat rinner i väg eftersom vi kör fullt i tre perioder, vår målskillnaden var rätt dålig innan så det var bara positivt med 20(!) plus mål till :)
Referat av matchen finns på denna länken: http://www.fjerdingbyibk.com/web/article.asp?artID=118

I söndags hade vi b-lagsmatch mot Tunets b-lag och den lyckades vi vinna med 6-5 tillslut :)
I juniormatchen vann vi med 9-3, i och med den segern klättrade vi förbi Sagene i tabellen och är numera serieledare :)

Imorgon möter vi alltså Tunet i Höyenhall, det är uppdukat för dramatik och en riktigt publikfest, synd bara att inte hallen tar in så mycket folk, tror den rymmer runt 400 pers och det kommer garanterat vara fullsatt tror jag.. Ska du ta turen och se matchen så var i god tid för att inte få vända hem i dörren :)

Låter några bilder från förra mötet tala istället för massa text!Heja Fjerdingby!!

Emrikssen

2010, ett guldår?

Efter en tids frånvaro pga ödelagd dator så ska jag skriva lite vad som hänt sedan sist jag skrev här.
Börjar med kampen mot Sagene den 19 december, tyvärr så kom vår första förlust för säsongen och på vilket sätt sen då. Snellingen hade lekstuga och lyckades med allt han försökte med, 6+4 från samma kille i en kamp där slutresultatet slutar 10-6, inget annat att säga än förnedring. Men den kampen har vi lagt bakom oss för länge sedan.

Idag har vi hemmakamp mot Harstad, en kamp som vi skall vinna på pappret, vi segrade senast med 7-5 uppe i norr men då dem gav oväntat bra motstånd, Harstad borta är alltid en svår match oavsett. Idag är det full fokus för att bjuda publiken på lite go innebandy i Marikollhallen. Lite småskador finns det i truppen men vi har bra spillere på bänken så jag är inte orolig :) Kl. 16 börjar kampen förövrigt

Stora prövningen kommer på onsdag då vi möter Tunet i Höyenhall. En väldigt viktig kamp, vid vinst så är vi med i guldstriden på allvar, tappar vi blir det svårt att vinna serien..

Nej, hinner inte skriva mer nu utan nu blir det lunch och sen börjar taggningen inför kampen!

Snx!

Emrikssen


RSS 2.0