Semifinaler!

Imorgon torsdag börjar semifinalserierna, vi kommer att få möta romerikeskonkurrenten Gjelleråsen..

Kamperna mot GIF har slutat med en vinst (9-3 på hemmaplan) och en oavgjord (5-5 på bortaplan) så vi kommer väl räknas som favoriter i denna semifinalen men dem har spelade bra efter jul och slog ut Sagene med 3-0 i kamper i kvartsfinalen så detta kommer bli en tuff kampserie men vi har tro till att nå NM-finalen den 18 april i Rykkinhallen i Baerum. Det gäller bara att vara lika taggade som mot Greåker om vi ska kunna vinna detta.

Datum för kamperna är följande:
1. GIF - Fjerdingby Torsdag 18 mars 1900 i Lihallen
2. Fjerdingby - GIF Söndag 21 mars 1500 Marikollhallen
3. Fjerdingby - GIF Torsdag 25 mars 2000 Marikollhallen
Datum för eventuella 4- och 5 kamp är inte klart ännu.

I den andra semifinalen möts seriesegrarna Tunet och Slevik. Tunet vann sin kvartsfinal med 3-0 i kamper mot ett Nor92 som verkligen aldrig gav upp men det räckte tyvärr inte denna gången men dem ska vara nöjda med att nått slutspel, Slevik hade det lite jobbigare och slog ut Sveiva med 3-2 i kamper där båda lagen vann sina hemmakamper och det visade sig vara viktigt att komma högt upp i serien i denna kvartsfinal. Här gäller det för Tunet att plocka bort Åhlberg och Straete, då vinner Tunet komfortabelt! Jag tippar att Tunet vinner med 3-1 i kamper. Skrällvarning?EmrikssenSlutspel

Hade tänkt att skriva en sammanfattning av lagen som gick till slutspel redan innan slutspelet började, men det blev aldrig av precis som många gånger jag tänkt mig att skriva här. Nu har en match av samtliga kvartsfinaler spelats så jag får väl sammanfatta dem istället!

I den första kvartsfinalen valde seriesegraren Tunet att möta Nor92. Ett ganska enkelt val för Tunet skulle jag tro. Tunet vann även första matchen på bortaplan i Drammen programenligt även om det verka ha varit lite dramatik mot slutet. Tror att Tunet enkelt går vidare härifrån med 3-0 i matcher.

Den andra kvartsfinalen spelar vi i Fjerdingby mot regerande mästarna Greåker. Att välja de regerande mästarna med all den rutin från slutspel och viktiga matcher dem sitter på var kanske lite gambling från vår sida, samtidigt som vi känt i år att vi känner och kan Greåkers spel och vet vad vi har att vänta oss i en serie mot dem. Sen är det väl som den gode Niclas sagt; det är väl lika bra att slå ut de regerande med en gång! För övrigt tror jag personligen det är bättre att möta dem i en kvartsfinal än senare då ett uttåg i kvartsfinal för Greåker efter en 5e plats i serien skulle klassas som ett av deras största nederlag någonsin, vilket då självklart ger dem en hel del press på sig i matchserien. Första matchen nere i Fredrikstad blev en ganska jämn och tajt historia med god defensiv där lagen inte ville bjuda på något. Matchen slutade 4-2 till oss och vi har nu två hemmamatcher i rad vilket känns skönt.

I den tredje kvartsfinalen valde trean Slevik mellan Sveiva och Gjelleråsen, valet föll på Sveiva för Slevik men jag tror nog det var en 50/50 för dem faktiskt. Slevik har varit grundseriens största överraskning tillsammans med just Sveiva. Den som går segrande ur den här kvartsfinalen tror jag blir det laget som kan ladda om och vara minst "nöjda" med sin egen insats och placering i grundserien. Första matchen vanns av Svieva på hemmaplan och de reser nu ned till Fredrikstad för två bortamatcher men med en 1-0 ledning. Mitt tips här är 3-2 i matcher efter en tuff matchserie. Åt vilka återstår att se. 

Den fjärde kvartsfinalen blev då mellan fyran Sagene och åttan Gjelleråsen. Sagene är väl seriens mest oberäkneliga lag. Ett svårläst lag man aldrig vet va man kan förvänta sig av. Påminner mig lite grann om det gamla Råsunda och Caperio. Gjelleråsen var fram till jul seriens största negativa överraskning med runt 4 poäng inhämtade. På grund av detta gjorde klubben några värvningar som med nöd och näppe tog dem till slutspel på målskillnad. Gjelleråsen hade inte varit över slutspelsstrecket på hela säsongen så att göra det efter sista omgången kan ju kallas bra tajming! Vad jag tror avgör här är faktiskt Sagenes form. Lyckas man få till sitt svårlästa spel och utnyttja de misstag GIF gör tror jag man kan ta hem matchserien. Blir det däremot en disciplinerad serie är GIF det överlägsna laget. Kul att se vem som lyckas tvinga på det andra laget "sin" matchbild. Första matchen var ganska nervös från båda håll och väldigt tillknäppt något som helt klart går i GIFs favör. Dem vann även matchen med 6-5.


Helgen bjuder  på samtliga matchseriers andra match. Får se vilka lag som reser sig och kvitterar och vilka som går upp till en 2-0 ledning.


/Jesper

RSS 2.0